Door de lens genomen...

De wondere wereld door de lens.

Steden

Watertoren in het avondrood

Watertoren in het avondrood

Hier een prachtige namiddag, nevel. avondrood de zon gaat onder een bijna mystieke sfeer rond de watertoren van Steenwijkerwold. Staande op de uitkijktoren genomen, heeft ook een plaatsje gekregen in de Steenwijkercourant en ND

Liniebrug

Liniebrug

Hier een mooi overzicht van de Liniebrug, met fietsers. Deze brug verbindt Nigtevecht met Abcoude. Een indrukwekkende fietsbrug hoog over het Amsterdam-Rijnkanaal. Mooie omgeving, juist ook om te fietsen.

Mooi Amsterdam

Mooi Amsterdam

Hier op de hoek van de Prinsengracht en de Spiegelgracht in Amsterdam staan deze prachtige woningen met de bekende Amsterdamse gevels. Spiegelgracht  6 is een rijksmonument met een klokgevel.

Klaagmuur

Klaagmuur

Hier een bewerkte foto van de Klaagmuur in Jerusalem. Op dit moment is het Soekot of Loofhuttenfeest. Op dit feest, dat 7 dagen duurt, herdenkt het Joodse volk de 40-jarige omzwervingen door de woestijn waarbij ze in hutten verbleven.    

Op het strand in het zand

Op het strand in het zand

Een heerlijke woensdag, eind september op Schiermonnikoog, met een flinke zuidwestenwind die over het strand waait. Het geeft een mooi effect al dat zand dat achter de schelpen blijft steken, kortom genieten.

Aan de Spaarne

Aan de Spaarne

Hier zien we prachtige oude gebouwen liggen aan de Binnen Spaarne in Haarlem. In het midden zien we het Teylers museum, een monument uit 1778.

Vier kleine zwaluwtjes….

Vier kleine zwaluwtjes….

Net buiten Steenwijk, hadden deze vier zwaluwen een rust plekje gevonden. Niet voor lang want de zwaluwen vlogen af en aan.

Orgel Sint-Bavo

Orgel Sint-Bavo

Hier ziet u het Müllerorgel, het gigantische pijporgel uit 1738. Op dit orgel hebben Mendelssohn, Handel en Mozart( op tienjarige leeftijd) gespeeld.

Sint Bavo Haarlem

Sint Bavo Haarlem

Op de Grote Markt in Haarlem, staat de  Grote of Sint-Bavokerk. De grootste kerk in Haarlem uit 1520. Zowel van buiten als van binnen de moeite waard om te bezichtigen.